Датчанинът Холгер Руне  продължава доброто си представяне в турнирите от

...
Датчанинът Холгер Руне  продължава доброто си представяне в турнирите от
Коментари Харесай

Руне преодоля Доминик Тийм и за първи път ще играе в третия кръг в Монако

Датчанинът Холгер Руне  продължава положителното си показване в шампионатите от серията ATP и откакто завоюва първата си купа от поредицата в Мюнхен през предходната година, в този момент той сложи нов персонален връх, класирайки се за първи път в кариерата си на надпреварата в Монте Карло.

Досега Руне бе отстраняван първия (2021) и втория кръг все от Каспер Рууд (2022).

Успехът през актуалната година се случи откакто 19-годишният датчанин преодоля във втория кръг на Мастърса на средиземноморския бряг с награден фонд 5,77 милиона $ Доминик Тийм от Австрия с 6:2, 6:4.

Руне се съобщи като по-добрият състезател още в първия сет и направи два пробива, с които поведе с 5:2. Датчанинът взе и идващият гейм, с което затвори първия сет в своя изгода. Втората част бе равностойна първоначално и двамата противници се държаха сервис за сервис до 3:3 Седмият гейм обаче пречупи Тийм, който рухна след пет избавени брейк-пойнта и по-късно позволи нов пробив. Австриецът въпреки всичко съумя да понижи до 5:4 и се бори героичен, спасявайки три брей-пойнта, само че най-после още веднъж не изкопчи нищо и загуби мача.

Следващият противник на 19-годишния Руне ще бъде Матео Беретини (Италия), който в профил в три сета номер 33 в ранглистата на АТР Франсиско Черундоло (Аржентина). Беретини завоюва 5:7, 7:6 (1), 6:4 за 2 часа и 43 минути игра. 

Беретини водеше с 5:0 в първия сет след два следващи пробива, нещо необикновено за мач на такова равнище. В последна сметка безверен той стартира втората част след 5:7. Във втория сет римлянинът се концентрира доста повече и до 6:6 и двамата не бъркаха нито един път. Дори  при 6:5 Беретини имаше 4 налични сет-пойнта, само че не съумя да ги осъществя. На тайбрека италианецът не позволи неверни стъпки, за разлика от съперника си и изравни сетовете.

Въпреки проблем с ребрата, който го принуди да потърси лекуване от физиотерапевт, Беретини продължи да удря с възторг и в третия сет. Този път Черундоло беше този, който усети проблем и изиска отмора за доктор, която по-късно му коства мача.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР